Deze mensen helpen je met liefde aan een passend cadeau voor jezelf of een ander.

 

Emil

Samen met Hilde is hij sinds 1 mei 2016 eigenaar van LiAtelier. Zijn interesse ligt vooral in de chemie van de stenen; niet verwonderlijk met zijn achtergrond als scheikunde docent. Het verschil tussen glas en kristal houdt geen geheimen voor hem.

Hilde

De andere eigenaar van LiAtelier, ze loopt over van creativiteit en ondernemingslust. Hilde geniet er vooral van wanneer het verhaal van de klant tot uitdrukking komt in een sieraad, of in een perfect passende steen.

Anna 

Bij ons staat ze bekend als ‘Anna de rijgster’. Ze rijgt prachtige kettingen, armbanden en soms ook oorbellen. Daarnaast ontwerpt ze ook graag voor, en met jullie, een mooie ketting.

Britta

Alle borden die je bij ons ziet, net als alle kaartjes met de werkingen van stenen, zijn geschreven door Britta. Ze is soms net een wandelende encyclopedie, waar wij graag gebruik van maken voor stenen en symbolen.

Lidy

Het liefste zou ze iedere dag de winkel verbouwen. Je raadt het al, zij etaleert en daar heeft ze een echte gave voor. Ligt een steen op een andere plek? Zij is de hoofdverdachte!

Sophie 

Creatief en verantwoordelijk, ze fotografeert, schrijft en is een beetje sieradenverslaafd, nog een beetje meer sieradenverslaafd dan de rest. We maken het haar daarbij ook wel lastig, want bij het fotograferen moet je alles passen. Dan is het wel heel moeilijk ze ook weer af te doen...

Miranda 

Ze zit vooral achter de schermen, letterlijk. Miranda is bezig met de webshop. Als stille, drijvende kracht zorgt zij ervoor dat LiAtelier ook bij je thuis komt. Iets minder zichtbaar dus, maar zeker niet minder gewaardeerd.

Lisa

Ze is creatief met woorden, maar dit stukje tekst op deze pagina hebben we haar niet zelf laten redigeren. Lisa is achter de schermen aan het werk en is onze tekstuele kunstenaar en reddende engel, wanneer we te ver uitweiden, of de goede woorden niet weten te vinden. Ze is een welkome advocaat van de duivel wanneer wij even onze alertheid in de viskom hebben achtergelaten.

Nemo

Last but not least, Nemo, onze huis-sfinx en mede-eigenaar van de winkel. Iedereen is gek op hem; hij heeft zelfs al meer volgers dan wij op Facebook! Nemo is altijd bereid om te helpen, maar gaat verder lekker zijn eigen gangetje in de winkel. Hij is vaak te vinden op de Vismarkt. Hier doet hij een dutje op geparkeerde scooters of scoort hij een visje.

 
De roots van Liatelier: Lia Wiersema

Zonder haar was er geen Liatelier geweest. Lia begon in 1983 officieel met Liatelier. De winkel reisde met haar mee, van Dwingeloo, vele markten, Vismarkt 44 tot Vismarkt 48 in Groningen aan toe. Helaas overleed zij in 2015. Maar ze wilde dat haar levenswerk zou blijven voortbestaan. 

Via een omweg kwam Liatelier op het pad van Hilde en Emil. Het verhaal is eigenlijk best bijzonder, maar in het kort: de match was er. Als eerbetoon aan Lia, voor haar kinderen en voor de herkenbaarheid voor de klanten, bleef Liatelier gewoon Liatelier heten.

Wij, Hilde en Emil, zijn enorm dankbaar dat we haar levenswerk mochten overnemen, onder hoede mochten nemen, en dit ons langzaam eigen mochten maken. Het is een onvoorstelbare basis voor het waarmaken van onze eigen wensen en dromen.