• Persoonlijke edelstenen sieraden juwelier in Groningen
  • Natuurlijke edelstenen: geen namaak
  • Eigen atelier: wij maken veel sieraden zelf
  • Gratis verzending vanaf 70 euro
  • Geef een beetje magie cadeau

4.8 / 5van 63 reviews

Veelgestelde vragen en uitleg over labradoriet

Zoveel klanten, zoveel vragen. Dit keer over labradoriet. We verzamelen hier de vragen die onze klanten in de winkel en online stellen. Heb je de tekst gelezen en staan je vraag en antwoord er niet bij? Laat het ons weten! Mail je vraag naar ons. We beantwoorden hem graag en als het een algemene vraag is vullen we deze pagina ermee aan. Klik op de vraag om meteen naar het antwoord te springen.

      1. Wat is labradoriet?
      2. Welke kleur heeft labradoriet?
      3. Waar komt labradoriet vandaan?
      4. Is labradoriet een edelsteen en hoe is het ontstaan? 
      5. Bestaat er ook namaak labradoriet?
      6. Past labradoriet bij mij?
      7. Waarom labradoriet? 
      8. Wat doet labradoriet en hoe werkt het?
      9. Is labradoriet geschikt voor een kind?
      10. Is labradoriet geschikt bij zwangerschap?
      11. Hoe kun je labradoriet reinigen?
      12. Waarom zou ik labradoriet reinigen? 
      13. Hoe kun je labradoriet opladen?
      14. Waarom werkt labradoriet?
      15. Waarom voelt labradoriet soms onprettig? 

 

1. Wat is labradoriet?

Labradoriet is een edelsteen uit de veldspaatcategorie. Deze steen valt op door haar prachtige kleurenspel en glinsteringen. Als je labradoriet draait, kun je door de lichtinval blauw, groen, geel, wit, zwart en grijs ontdekken. Deze natuursteen wordt als geboortesteen geassocieerd met het sterrenbeeld Waterman. De chemische formule is: Na[AlSi3O8/Al2Si2O8]

2. Welke kleur heeft labradoriet?

Labradoriet is veelkleurig. De steen is vaak lichtgroen, geel en blauw op een groengrijze of zwarte achtergrond. Er bestaat ook een witte variant van labradoriet. Witte labradoriet staat beter bekend als regenboogmaansteen. Wil je witte labradoriet? Dan kun je op maansteen zoeken en de varianten met de ‘flash’ kiezen. De effen maanstenen zijn geen witte labradoriet. Maanstenen met een effen satijnglans zonder de kleur flits, in wit, perzik of roze, grijs, groen en zwart, zijn dus geen witte labradorieten maar oorspronkelijke maanstenen.

Verschillende tinten labradoriet

3. Waar komt labradoriet vandaan?

Labradoriet is een natuursteen die voor het eerst beschreven werd op het schiereiland Labrador in Canada. De vinder besloot in 1780 het mineraal te vernoemen naar deze regio. Finland levert een variant met een bont kleurenspel, spectroliet. Labradoriet en spectroliet lijken enorm op elkaar in werking. Spectroliet heeft bijna dezelfde eigenschappen als labradoriet, maar staat bekend als de versterkte variant hierop. Deze variant van labradoriet wordt alleen gevonden in Finland. Labradoriet komt voor in Canada, Madagaskar, Mexico, Rusland en de Verenigde Staten.

4. Is labradoriet een edelsteen en hoe is het ontstaan?

Ja, labradoriet is een edelsteen in de veldspaatcategorie. Tot die categorie horen ook de maansteen, zonnesteen en enkele andere stenen. Labradoriet wordt heel diep in de mantel en aardkorst gevormd in pegmatiet en in metamorfe gesteenten. Het vormen gebeurt onder grote druk en invloeden van warmte. De kleuren ontstaan door invloeden van kalium en albiet. Labradoriet is niet radioactief of magnetisch.

Veldspaatcategorie: Labradoriet, zonnesteen en maansteen in ruwe en gepolijste vorm
veldspaat edelsteen: labradoriet, zonnesteen en maansteen


5. Bestaat er ook namaak labradoriet?

Wij hebben nog geen namaak labradoriet in handen gehad. Dat is fijn! Bewerkte stenen, die geverfd zijn, met epoxy zijn behandeld of een laagje over de oorspronkelijke steenkleur hebben, hebben wellicht wel een werking, maar waarschijnlijk niet richting het oorspronkelijke energieveld. Dit is één van de redenen waarom we er bij LiAtelier voor kiezen alleen natuurlijke stenen verkopen. Als losse edelstenen, grotere stukken en vooral in sieraden.


6. Past labradoriet bij mij?

Als labradoriet je aanspreekt, dan is de kans groot dat labradoriet goed is voor jou. Omdat labradoriet zo verschillend is, kan het zijn dat de ene steen wel bij je past en de andere niet.

Je kunt labradoriet onder andere uitkiezen op kleur en stijl. Staat het je goed? Voel je je er goed bij? Dan is het een goede keuze.


7. Waarom labradoriet?

Ten eerste natuurlijk omdat het een prachtige steen is om te zien. Labradoriet kun je bij je dragen als trommelsteen in je broekzak, maar staat ook prachtig in een sieraad. Bij LiAtelier kun je allerlei labradoriet sieraden kopen of laten maken. Onder andere in de vorm van een ring, hanger, ketting, oorbellen of als armband. De steen laat zich ook goed op maat slijpen om gebruikt te worden als cabochon. Als cabochon komen de kleuren van de labradoriet nog mooier naar voren. Cabochons zijn de sieraadstenen die we gebruiken voor onze ontwerpen.

Labradoriet cabochons voor sieraden bij LiAtelier in Groningen

8. Wat doet labradoriet en hoe werkt het?

Disclaimer
: De specifieke werking van edelstenen is (nog) niet wetenschappelijk bewezen. Het is daarom belangrijk om in ernstige gevallen altijd een huisarts of dokter in te schakelen. Een steen die bij je past kan ondersteunend werken. De werking is altijd een wisselwerking tussen persoon en steen en is dus heel persoonsgebonden. Bij twijfel: kom gewoon langs bij LiAtelier. Daar kun je het sieraad met de steen even ervaren.  

Woorden die veel geassocieerd worden met de labradoriet zijn: bescherming tegen negatieve invloeden, bij jezelf blijven, versterking aura, brenger van kleur in je leven, harmonie, balans en fantasie.

Fysiek

  • Heeft een gunstig effect op de hormoonhuishouding.
  • Helpt tegen verkoudheden, reumatische aandoeningen en jicht. 
  • Bloeddrukverlagend en kalmerend.
  • Goed tegen slapeloosheid.
  • Kan helpen tegen snurken. Labradoriet maakt de ademhaling harmonieus en ontspant de keelstreek.

Psychisch

  • Helpt emoties te verwerken, geeft gevoelens de ruimte, maakt vrolijk.
  • Zorgt voor verdieping van het gevoelsleven.
  • Beschermt tegen negatieve emoties van anderen.

Mentaal

  • Schenkt enthousiasme en een overvloed aan ideeën.
  • Stimuleert de creativiteit, geeft inzicht en overzicht.
  • Helpt om het hoofd koel te houden en zorgt voor rust in stressvolle situaties.
  • Beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf.

Spiritueel

  • Is een beschermsteen vanwege de vele kleuren die op alle chakra’s werken. Helpt om bij jezelf te blijven.
  • Maakt creatief, communicatief vaardig, flexibel en invoelend. 
  • Goede steen bij meditatie. Helpt bij groei van spiritualiteit en intuïtie. 

 

9. Is labradoriet geschikt voor een kind?

Labradoriet staat bekend als een steen die kan helpen bij het ontwikkelen van enthousiasme en creativiteit. Ook de beschermende werking van labradoriet vinden kinderen vaak fijn. Wanneer een kind overprikkeld van school komt, of van verjaardagen of het winkelen, kan labradoriet helpen. Het helpt immers om minder prikkels binnen te krijgen. Ervaring van een aantal van onze klanten leert dat labradoriet voor het ene kind wel fijn is en voor het andere kind niet. We adviseren daarom om het kind zelf te laten beslissen of de labradoriet fijn voelt. Voor een ouder of leerkracht kan een kind dat labradoriet draagt een stukje zelfstandiger en ‘op zichzelf’ aanvoelen.


10. Is labradoriet geschikt bij zwangerschap?

Bij zwangerschappen kan labradoriet heel fijn zijn vanwege het aardende effect en het beschermende gevoel. Soms voelt labradoriet ook minder prettig  Dit zou toe te schrijven kunnen zijn aan de bloeddrukverlagende eigenschappen van labradoriet. Bij een normale of hogere bloeddruk hoeft dit geen probleem te zijn. Bij een hogere bloeddruk kan labradoriet ondersteunend zijn, maar ook hier willen we wel zeggen: als je bloeddruk medisch gezien te hoog is, raadpleeg dan je arts. Als je labradoriet het werk wilt laten doen, dan is het belangrijk dat je heel goed voelt wat een steen met je lijf doet en welk effect het heeft op je bloeddruk.


11. Hoe kun je labradoriet reinigen?

Labradoriet is vrij gemakkelijk energetisch te reinigen. Om te reinigen kan een steen eerst worden ontladen en daarna worden opgeladen. Ontladen kun je doen door de steen onder koud, stromend water af te spoelen. Wat ook ontladend werkt is de steen tegen hematiet te leggen. Labradoriet mag nat worden, maar gebruik geen zeep of andere chemicaliën. Deze kunnen de steen aantasten. Doe sieraden daarom ook af bij douchen of handen wassen wanneer je dit wilt voorkomen. 

Alle stenen die tegen water kunnen, kun je in schoon water reinigen. Mocht een steen dof zijn geworden, dan kan onze edelsteenslijper deze misschien wel weer voor je laten glanzen. Kom hiervoor langs in de winkel voor een prijsopgave. Veel mensen ervaren een glanzende steen als effectiever in de energie. Maar het is natuurlijk ook mooier. 

12. Waarom zou ik labradoriet reinigen?

Dit antwoord geldt voor alle stenen: reinigen van een steen hoeft niet, maar als je een steen bij je draagt voor de werking, is reinigen van een edelsteen aan te raden. Tijdens het dragen passen de trillingen van jouw energieveld (aura) en de trillingen van de steen zich aan elkaar aan. Dit komt omdat stenen en ons lichaam uit dezelfde elementen uit het periodieke systeem bestaan. Vergelijk het met een raam dat bij een bepaalde frequentie meetrilt met harde muziek. De werking is actief wanneer de trilling van de steen en die van jouw aura bij elkaar in de buurt komen. Omdat de trillingen van stenen zich aanpassen aan ons energieveld is het fijn om ze te resetten zodat ze jouw energieveld weer verder kunnen helpen met helen. Labradoriet reinig je wanneer je merkt dat het aardende of beschermende effect minder wordt. Ook bij twijfel kun je reinigen. Sommige mensen reinigen de steen dagelijks.


13. Hoe kun je labradoriet opladen?

Na het ontladen kun je de steen weer opladen. Opladen kan in zonlicht, maanlicht en met bergkristal of een transparante, heldere seleniet. Er zijn methoden waarmee je kunt reinigen en opladen tegelijk, zoals de reinigende rook van salie of Paolo Santo (heilig hout), begraven in aarde, of buiten leggen in wind, regen of zon. Of hou de steen in een beekje, zoals de Drentsche Aa (wel vast blijven houden!). Je kunt alle elementen van de natuur gebruiken. Deze staan nog het meest in verbinding met de oorspronkelijke trillingen van de steen. Wanneer je steen in een sieraad zit, pas dan de methode van reinigen ook aan op het edelmetaal en de manier waarop de steen is gezet. Een gelijmde steen kan beter niet nat worden. 


14. Waarom werkt labradoriet?

De werking van labradoriet ontstaat door de wisselwerking met ons energieveld. De uitleg die we geven is niet wetenschappelijk bewezen, maar ontstaan op basis van eigen ervaring en opleiding, aangevuld met een verklaring vanuit wat we wél weten uit de wetenschap. 

Een gezond energieveld of aura trilt. Net als alle andere elementen van alles wat wel en niet leeft op onze aarde en daarbuiten. Ons energieveld past zich aan in gesprekken, aan slapen en wakker zijn, aan alles wat we doen en meemaken. Zelfs aan wat onze ouders en hun voorouders hebben meegemaakt, door opvoeding en effecten van familiesystemen over generaties. Sommige mensen geven zelfs aan effecten in hun aura te voelen uit vorige levens. Maar de ervaring leert dat voeding, voldoende bewegen en je leefstijl minstens zo’n grote rol spelen. 

Het energieveld beweegt dus, maar kan soms geblokkeerd raken of afwijkend worden door verschillende redenen. Het kan dan niet meer meebewegen met de situatie waarin je bent zoals het normaal zou doen. De meerwaarde van een edelsteen zit in de mogelijkheid dat deze meetrilt met het energiesysteem van je lijf. Omdat onbewerkte en echte edelstenen de natuurlijke trillingen van de oorsprong en ontstaan van de aarde meedragen, is de theorie dat deze ons oorspronkelijke energieveld kunnen herstellen.

Labradoriet helpt om een energieveld dat wijder om je lijf zit dan prettig is, compacter te maken en daarmee te verstevigen. Dit veroorzaakt het beschermde effect. Iets wat stevig en compact is, of minder vloeibaar, vermengt zich minder makkelijk met iets uit de omgeving. Labradoriet helpt ook een energieveld dat bovengemiddeld hoog zit of een beetje zweeft wat naar beneden te helpen. Dit omschrijft het aardende effect.


15. Waarom voelt labradoriet soms onprettig?

Net als met elke steen kan een labradoriet wel of niet prettig voelen. Dit kan per situatie verschillen. In het geval van labradoriet kan dit komen door de volgende voorbeelden. 

  • Labradoriet heeft een aardende werking. Soms is aarding niet fijn. Bijvoorbeeld wanneer je energieveld al laag zit. Hier kan labradoriet vervelend voelen en een neerslachtig gevoel geven. 
  • Een ander effect van labradoriet wat normaal prettig is, kan soms niet prettig zijn. Het trekt je energieveld behoorlijk wat strakker om je lijf. De ‘voelsprieten’ die in je aura zitten zijn daarom minder wijd verspreid om je heen. Je krijgt daardoor minder prikkels binnen. Voor wie even bij zichzelf wil blijven, minder op de omgeving wil letten, of zich even terug wil trekken kan dit heel fijn zijn. Wie op een druk kantoor werkt, kan veel baat hebben bij labradoriet. Maar wanneer je juist sociaal georiënteerd bent en graag uitwisselt met mensen, kan labradoriet soms minder fijn zijn of zelfs eenzaam voelen. Als je graag afwisselt of wilt leren om je wat meer af te sluiten van je omgeving, kun je je labradoriet sieraden natuurlijk gewoon om- en afdoen.

Je kunt ook naar de kleur van labradoriet kijken. Een labradoriet met meerdere kleuren werkt op je hele energieveld. Als je de mentale omgevingsprikkels niet wilt en je wilt concentreren, maar bijvoorbeeld de hartverbinding met je omgeving wel wilt behouden, dan kies je een steen die alleen blauw bevat. Als je minder spirituele prikkels wilt, dan kan een paarse even rust geven. Overigens betekent het niet dat je met een labradoriet geheel afgesloten raakt van je omgeving. Verbinden met elkaar doen we immers niet alleen met ons energieveld.

Wanneer je wel een beschermende werking zoekt, maar labradoriet niet prettig vindt, kun je ook kijken naar turkoois, tijgeroog, larimar of zwarte toermalijn. Deze stenen hebben allemaal een andersoortig beschermend effect. Je mag altijd bij LiAtelier komen testen welke het beste bij je past.

11 Producten


Seen 11 of the 11 products

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »