/* Pinterest */ Nemo, over de Bloemetjesmarkt - LiAtelier
 • Persoonlijke edelstenen sieraden juwelier in Groningen
 • Natuurlijke edelstenen: geen namaak
 • Eigen atelier: wij maken veel sieraden zelf
 • Gratis verzending vanaf 70 euro
 • Geef een beetje magie cadeau

4.8 / 5van 63 reviews

Nemo - 13 / Apr / 2022

N(P)oot van Nemo, over de Bloemetjesmarkt

N(P)oot van Nemo, over de Bloemetjesmarkt
Blog

Ik ruik dat het eraan komt. De Bloemenjaarmarkt 2022. Ik kijk er naar uit! Ondanks dat het er in mijn winkel nooit drukker op wordt, geniet ik van de bedrijvigheid, de kleuren en de mensen die zich een ongeluk zeulen aan planten en bloemen.

Geen dag bij LiAtelier is hetzelfde, behalve bloemetjesdag. Het begint in de vroege ochtend met mensen die foto’s van me maken. Ik scharrel gegeneerd tussen de dozen van de visboer. Visluchtjes in mijn neus. Onfrisse foto’s die de censuur voor Facebook niet doorkomen. Zou het kloppen wat ik nu ga zeggen? Dat dit een ‘niet bestaande contradictie uit de koker van mijn Nemo-isme’ is: “De vislucht in mijn neus”. 

Ik sta te boek staan als die heilige Koning van de Vismarkt en ondernemer van de winkel waar het assortimant 98% vegan is. 0,2% zijn de handbeschilderde Pakistaanse lampen van kamelenblaas. 0,5% mijn brokken met paardenvlees en 1% zijn de wél diervriendelijk yakwollen omslagdoeken en dekens (Link naar webshop). Ik tuk erop, en laat me niet wegjagen nu de verwarming een graadje lager staat. En met die visjes? Ja ik vind het rot voor de vissen. En nu ben ik excuusNemo: ik ben een kat en op bloemetjesmarkt valt er extra te scoren voor me.  

Anyhow, terug naar de Bloemetjesmarkt, want ik ben nog maar bij de ochtend:

Vanwege de stapels afval –voor de deur van mijn winkel- sjeest één van mijn mede-LiAtelier-bazen naar de marktmeesters. Om dringend te informeren of de vuilniswagen nog wel komt. Het antwoord is elk jaar hetzelfde: “Nee sorry, we kunnen er niet meer langs”. 

Dan volgt er een proces van schoorvoetende acceptatie en probeert mijn kattenpersoon er het beste van te maken door visjes te scoren. Dit jaar schijnt het anders te lopen en hebben de marktkramen extra afvalcontainers. Toch geven we voor de zekerheid 10% LiAtelier korting, om onze Nederlandse en Duitse klanten aan te moedigen om, om om de kratten en het afval heen te slalommen. 10% korting in de winkel. Doen we anders nooit!


Daarna nog een vaste bloemetjesmarkt-prik: Mede-bazin Hilde kijkt altijd de hele dag uit naar het moment dat ze nog mooie gevelplanten met paarse bloemen voor de winkeldeur kan scoren. Standaard vergeet ze de tijd en sjeest ze na sluitingstijd nog over de bloemenmarkt om een verkoper zo gek te krijgen haar nog planten te verkopen. Lukt altijd. 

De dag erna mopperen de zaterdag collega’s altijd omdat er weer planten achter de deur zijn gedeponeerd die in de weg staan. Mede-bazin is vooral trots op de buit. En de collega’s denken vooral: en wie kan dit weer naar binnen en buiten sjouwen? Exact.. 

Dit jaar mopperen ze extra hard om de bloemenbuit die in de weg staat. Want: het worden de pootjes uit het lijf lopen dagen! Voor het eerst van ons leven doet LiAtelier een sale op de hele collectie (behalve goud he, ik zeg het maar even.). En dat duurt tot met maandag, Tweede Paasdag. 

PS: nu ik indirect de mede-bazin heb aangesproken op die planten naar binnen mikken? Ik heb geen enkele verwachting dat ze haar leven zal gaan beteren. En ik? Ik kijk er naar en ik spin erom.

Tot op de Bloemenjaarmarkt, vrijdag 15 april 2022

PS: Als je even langs wilt komen en je hebt planten mee: deze mogen bij ons in achterin de winkel staan tot aan het einde van de dag. Vol = vol.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Kleurplaat wedstrijd van Avonturen van Nemo
  01 / Sep / 2022

  Nemo - 13 / Apr / 2022

  Kleurplaat wedstrijd van Avonturen van Nemo

 • Collector sieraden 350 jaar Gronings Ontzet
  25 / Aug / 2022

  Nemo - 13 / Apr / 2022

  Collector sieraden 350 jaar Gronings Ontzet

 • N(P)oot van Nemo, over de Bloemetjesmarkt
  13 / Apr / 2022

  Nemo - 13 / Apr / 2022

  N(P)oot van Nemo, over de Bloemetjesmarkt

 • Goudsmid of zilversmid? Wat is het verschil?
  03 / Feb / 2021

  Nemo - 13 / Apr / 2022

  Goudsmid of zilversmid? Wat is het verschil?

 • Strijdlust – inspiratie van 12-jarige Hilde
  15 / Jan / 2021

  Nemo - 13 / Apr / 2022

  Strijdlust – inspiratie van 12-jarige Hilde

 • Terugblik 2016/2020
  31 / Dec / 2020

  Nemo - 13 / Apr / 2022

  Terugblik 2016/2020

 • Locked down LiAtelier
  18 / Dec / 2020

  Nemo - 13 / Apr / 2022

  Locked down LiAtelier

 • Wanneer een sieraad in één keer klopt
  09 / Jul / 2020

  Nemo - 13 / Apr / 2022

  Wanneer een sieraad in één keer klopt

 • Het gezellige LiAtelier tijdens Corona/Covid-19
  26 / May / 2020

  Nemo - 13 / Apr / 2022

  Het gezellige LiAtelier tijdens Corona/Covid-19

 • 7 voorbereidingstips voor het ontwerpen van jullie unieke trouwsieraden
  13 / Dec / 2019

  Nemo - 13 / Apr / 2022

  7 voorbereidingstips voor het ontwerpen van jullie unieke trouwsieraden

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »