/* Pinterest */ LiAtelier - 7 voorbereidingstips voor het ontwerpen van jullie unieke trouwsieraden - LiAtelier
 • Persoonlijke edelstenen sieraden juwelier in Groningen
 • Natuurlijke edelstenen: geen namaak
 • Eigen atelier: wij maken veel sieraden zelf
 • Gratis verzending vanaf 70 euro
 • Geef een beetje magie cadeau

4.8 / 5van 63 reviews

Hilde Bolks - 13 / Dec / 2019

7 voorbereidingstips voor het ontwerpen van jullie unieke trouwsieraden

De liefde bezegelen met een uniek sieraad. Wij helpen je graag verder. Er zijn zeven stappen die je kunnen helpen bij de voorbereiding; en die helpen ons ook weer op weg. Zo kunnen we samen tot het perfecte sieraad komen.

7 voorbereidingstips voor het ontwerpen van jullie unieke trouwsieraden
Blog

Het is zo’n heerlijk gevoel; eindelijk heb je de liefde gevonden. En dat wil je samen vastleggen, vereeuwigen en vieren. Traditioneel gezien vieren we zoiets met een verloving en daaropvolgend een huwelijk. En wat hoort er bij deze viering? Juist, een mooie verlovingsring en trouwringen. Bij LiAtelier kan je terecht voor traditioneel en niet traditioneel. Dat laatste vinden we het leukst zelfs.

Vaak wordt dé ring gezien als een ding. Er wordt wel eens gezegd dat de liefde uitgedrukt wordt in de grootte van een diamant. Maar is dat wel zo? Liefde is uniek, en het sieraad mag dit tot uitdrukking brengen. Daarom helpen wij jou (of jullie) graag bij het vinden en maken van de perfecte verlovingsring, of jullie persoonlijke trouwringen. Mét jullie verhaal te herkennen in jullie sieraden.

Voordat we over kunnen gaan op het daadwerkelijk ontwerpen van de trouwsieraden helpt een goede voorbereiding. Op google zoeken en traditionele sites helpt vaak niet. Vaak vind je hier veel van het zelfde en machine gemaakt.
Het kan een beste zoektocht zijn! We hebben daarom een aantal tips op een rijtje gezet. Ook ons helpt jouw voorbereiding, wanneer je besluit dat wij jullie ringen mogen maken. 

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Er zijn zeven stappen die je kunnen helpen bij de voorbereiding; en die helpen ons ook weer op weg. Zo kunnen jullie samen tot het perfecte sieraad komen. 

 

1. Neus rond op Pinterest 

Een goede plek om je zoektocht te beginnen is het internet, en dan met name Pinterest. Dit is een moodboard website en wordt niet voor niets vaak gebruikt bij het voorbereiden van trouwerijen. 

Je kunt bijvoorbeeld twee borden aanmaken: eentje met sieraden die je wel mooi vindt, en eentje met sieraden die je niet mooi vindt. Wil je het helemaal grondig doen, noteer dan bij enkele sieraad waarom je het toegevoegd hebt, of welk element je hier mooi aan vind. Let met Pinterest wel op. Eenmaal een mooie ring gevonden, dan pakt het logaritme van Pinterest automatisch meer van hetzelfde. Gebruik dus verschillende zoekwoorden!

Tip: kijk ook eens op ons Pinterest Moodboard. Hier kun je ook een paar ideeën op doen.

 

2. Neem eens een kijkje in onze winkel aan de Vismarkt

Behalve online kun je natuurlijk ook eens rondkijken in onze vitrines vol sieraden om inspiratie op te doen. Net als bij de Pinterest-borden kun je een paar favorieten kiezen. Maak gerust enkele foto's. Het voordeel is dat we bijna alles voor je kunnen aanpassen en uiteindelijk op maat kunnen maken. Dit model, maar dan met die steen en niet in zilver, maar in goud. Om een voorbeeld te noemen. Ook hebben we een voorbeeldcollectie met partnersieraden liggen die je als voorbeelden kan gebruiken.

In de winkel hanteren we een aantal stijlen waar je dan ook kennis mee maakt:

 1. Natuurlijk/organisch/floraal
 2. Klassiek robuust
 3. Strak
 4. Creatief
 5. Romantisch
 6. Tribal/folklore

 

3. Stijl & stijlverschillen

Aan de hand van je Pinterest-borden en eventueel je research bij LiAtelier (of elders) kun je een beetje zien welke stijl je mooi vindt en welke juist niet. Hoe is dit voor jullie? Waar val je steeds opnieuw op, maar is het nét niet? Waar verschillen jullie in stijl? Hebben jullie raakvlakken in stijl? Deze stijlen kun je opschrijven en daar kunnen wij vervolgens mee werken.


4. Sieraden met of zonder steen? Welke stenen vinden jullie mooi?

Als je deze vraag met ‘ja, ik wil een steen’ beantwoordt, dan ben je aan het goede adres. Edelstenen en vooral half-edelstenen is immers waar we in gespecialiseerd zijn. Als je al favoriete stenen hebt, zet ze bij op je voorbereidingslijstje. Wij helpen je met bekijken naar de geschiktheid van deze steen voor een sieraad, maar kijken ook met je mee naar je budget. Zwarte opaal is bijvoorbeeld prachtig, maar als je een echt hele grote wilt dan mag je met recht je bruiloft zeer exclusief noemen. Wij kijken dus met je mee mbt geschiktheid, budget, maar waar we vooral goed in zijn is het persoonlijke stuk van de stenen. 

Juist in de stenen zit een grote mogelijkheid om jullie persoonlijke verhaal te leggen. Bijvoorbeeld de naam van de steen die overlap heeft met de naam van een persoon, werking en symboliek van edelstenen die overlap heeft met de kern van jullie relatie, het verwerken van stenen van overleden geliefden in jullie sieraden. Misschien is het wel een combinatie van stenen die precies de energie of uitstraling hebben die jullie samen ook kenmerkt. Meestal is dit het makkelijkste deel voor ons om je mee te helpen. Terwijl het vooraf door het grote aanbod zo ingewikkeld kan lijken.

Weet je nog niet zo goed wat je een mooie steen vindt? Begin dan bij je favoriete kleur en zoek daar mooie stenen bij. Je kunt ook kijken naar de betekenis van stenen en op basis daarvan een favoriete lijst opstellen. (let ook direct op de hardheid!)

 

5. Kleuren

De vraag van kleuren sluit eigenlijk ook aan op de vraag welke stenen je mooi vindt. Het is de bedoeling dat de sieraden ook echt passen en mooi staan; dan laten ze jou en/of je partner stralen. Het helpt dus als je al weet welke kleuren jullie mooi vinden, dan kunnen we daarmee werken. Als je dit nog niet weet, wij hebben hier oog voor, en zien vrij snel welke tinten passen bij je huid, ogen en haar.


6. Jullie verhaal; uniek en van jullie alleen

Met persoonlijk ontworpen trouwsieraden gaan jullie voor uniek en dat moet het dan ook uitstralen. Ieder stel heeft een eigen verhaal; deze willen tot uiting brengen in de sieraden voor jullie bruiloft of andere vorm van vieren dat jullie samen zijn. Onze tip is: Ga eens samen zitten en schrijf kernwoorden van jullie verhaal op. Highlights, wat jullie samen hebben overleeft, wat jullie delen in het leven, samen willen vieren. Een land die herinneringen heeft, of een tekst. Misschien willen jullie nog dierbaren eren met jullie ringen, alles kan. Maak van de longlist een shortlist met wat echt belangrijk is. Het moeten ook geen kermisringen worden immers ;-)

Wij helpen jullie daarna wel door de kern uit jullie verhaal te halen en deze vervolgens te koppelen aan de symboliek van een edelsteen, stijl, vorm, tekst en inscriptie van het sieraad. 

7. Welke werk doen jullie?

Klinkt misschien als een gekke vraag als het gaat om trouwsieraden. Maar er zijn beroepen waarbij het dragen van sieraden niet is toegestaan, zoals in de zorg, of waarbij het sieraad 'hufterproof' moet zijn.

Als het niet toegestaan is om een sieraad te dragen wegens werk, dan kun je ook kiezen voor iets anders dan een ring. We hebben zo eens een klant gehad die koos voor een hanger die onder kleding gedragen kon worden. Of eens een stel dat ervoor koos om juist hele grote creatieve ringen te maken. Niet om dagelijks te dragen, maar wel voor speciale gelegenheden. En wanneer de ring niet om de vinger zit, dan zijn ze alsnog een juweel om in de vitrinekast te zetten.

Wat een persoonlijk ontworpen trouwsieraad tot uitdrukking brengt

Een persoonlijk ontworpen verlovingsring of andere trouwsieraden straalt creativiteit uit. Het is opvallen, one of a kind en bevat jullie karakter. De sieraden worden niet geproduceerd met een machine, maar wordt gemaakt met handen. Op deze manier creëren jullie je eigen traditie.
Of je je sieraad nu bij ons of bij iemand anders laat maken. We hopen jullie met deze voorbereidingstips een stapje verder te hebben kunnen helpen met jullie unieke bezegeling van de liefde met een sieraad. Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Kleurplaat wedstrijd van Avonturen van Nemo
  01 / Sep / 2022

  Hilde Bolks - 13 / Dec / 2019

  Kleurplaat wedstrijd van Avonturen van Nemo

 • Collector sieraden 350 jaar Gronings Ontzet
  25 / Aug / 2022

  Hilde Bolks - 13 / Dec / 2019

  Collector sieraden 350 jaar Gronings Ontzet

 • N(P)oot van Nemo, over de Bloemetjesmarkt
  13 / Apr / 2022

  Hilde Bolks - 13 / Dec / 2019

  N(P)oot van Nemo, over de Bloemetjesmarkt

 • Goudsmid of zilversmid? Wat is het verschil?
  03 / Feb / 2021

  Hilde Bolks - 13 / Dec / 2019

  Goudsmid of zilversmid? Wat is het verschil?

 • Strijdlust – inspiratie van 12-jarige Hilde
  15 / Jan / 2021

  Hilde Bolks - 13 / Dec / 2019

  Strijdlust – inspiratie van 12-jarige Hilde

 • Terugblik 2016/2020
  31 / Dec / 2020

  Hilde Bolks - 13 / Dec / 2019

  Terugblik 2016/2020

 • Locked down LiAtelier
  18 / Dec / 2020

  Hilde Bolks - 13 / Dec / 2019

  Locked down LiAtelier

 • Wanneer een sieraad in één keer klopt
  09 / Jul / 2020

  Hilde Bolks - 13 / Dec / 2019

  Wanneer een sieraad in één keer klopt

 • Het gezellige LiAtelier tijdens Corona/Covid-19
  26 / May / 2020

  Hilde Bolks - 13 / Dec / 2019

  Het gezellige LiAtelier tijdens Corona/Covid-19

 • 7 voorbereidingstips voor het ontwerpen van jullie unieke trouwsieraden
  13 / Dec / 2019

  Hilde Bolks - 13 / Dec / 2019

  7 voorbereidingstips voor het ontwerpen van jullie unieke trouwsieraden

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »